Renolit alkorplan dakbedekking

renolit alkorplan pvc dakbedekking
Renolit Alkorplan dakbedekking is een zeer elastische kunststof folie dat gebruikt wordt voor platte, hellende en gebogen daken zowel bij nieuwbouw als renovatie en op alle ondergronden.

Als voorbeeld van een dakbedekking met alkorplan kent u wellicht het dak van het Antwerps sportpaleis.

In tegenstelling tot bitumineuze dakbedekkingen zoals roofing waarbij meerdere lagen geplaatst worden, vervangt renolit alkorplan folie dit in een enkele laag.

Dit resulteert in een snellere plaatsing van de dakbedekking en schade bij een open dak door onverwachte weersinvloeden beperkt.

Alkorplan dakbedekking is ook lichter en kan tot 4 keer minder wegen dan traditionele bitumineuze bakbedekkingen zoals roofing.

Alkorplan dakbedekking heeft een uitstekende levensduur en is zo goed als onderhoudsvrij.
Onderhoud beperkt zich meestal tot het periodiek reinigen van goten en afvoer.pvc dakbedekking

De bijna onzichtbare lasnaden zijn niet enkel zeer betrouwbaar maar hebben ook een esthetische meerwaarde wat door elke eigenaar sterk geapprecieerd wordt.

Alkorplan dakbedekking is beschikbaar in een brede waaier aan kleuren, maar standaard word lichtgrijze folie geplaatst. Er komt ook meer en meer vraag naar de witte dakbedekking, de Alkorbright – coolroof.

Alkorplan waterdichte dakbedekking heeft een uitstekende dampdoorlaatbaarheid waardoor achtergebleven vocht de mogelijkheid heeft om te verdampen en zo blaasvorming voorkomen wordt.

Alkorplan dakbedekking is uiterst geschikt voor renovatie van platte daken waarbij de bestaande dakbedekking meestal niet verwijderd moet worden. Ingesloten vocht zal met de tijd uit het oude dak verdampen.

Renolit alkorplan membranen zijn brandveilig en brandvertragend zowel tijdens als na plaatsing, ze worden gelast met warme lucht, zonder vuur.

Renolit Alkorplan dakbedekking is bijzonder duurzaam, de dakfolie bestaat reeds sinds 1972 met een bewezen referentielijst.

Renolit Alkorplan dakbedekking kan op verschillende manieren geplaatst worden:
Gekleefd
De alkorplan A folie wordt door volledige of gedeeltelijke verlijming op de ondergrond gekleefd Dit Deze manier is bijzonder geschikt voor het waterdicht maken van platte daken voor nieuwbouw en renovatie.

Losgelegd onder ballast
Alkorplan L membraan losgelegd onder ballast voor het afdichten van platte daken onder ballast, grind, betontegels, groendaken en omkeerdaken.
Dit systeem is geschikt voor het afdichten van dakterrassen.

Mechanisch bevestigd systeem
Het Alkorplan F afdichtingsmembraan wordt mechanisch bevestigd in de dragende constructie.
Dit systeem is eveneens geschikt voor het afdichten van platte daken, zowel nieuwbouw en renovatie van platte daken.

[nggallery id=30]