Plat dak isolatie

Dakisolatie Antwerpen

Negen van de tien woningen verliezen de meeste energie via het dak. Een niet goed geïsoleerd dak veroorzaakt bovendien condensatie en schimmel- en vochtvorming op de plafonds. Met PIR isolatie kan elk plat dak op perfecte wijze geïsoleerd worden. Bovendien verdient plat dak isolatie zich altijd terug want de energiefactuur zal behoorlijk lager zijn. 

Plat dak isolatie kan op verschillende manieren uitgevoerd worden waarbij de beste methode langs buiten is. Op die manier kunnen de meeste koudebruggen voorkomen worden. A12 Dakwerken is gespecialiseerd in plat dak isolatie waarbij er gebruik gemaakt wordt van enertherm alu rooftop dakisolatie, ideaal geschikt om een plat dak van huizen op thermische wijze te isoleren. Kenmerken van enertherm alu rooftop PIR isolatie panelen zijn dat er minder volume nodig is voor het bereiken van een grotere isolatiewaarde. Bovendien is het vorm- en drukvast en ook blijvend beloopbaar. De panelen zijn eveneens bestand tegen vocht en uiteraard vrij van schimmel en rot. PIR isolatie geldt als sterk, kent meer dan uitstekende mechanische eigenschappen en is ook nog eens brandvertragend. 

Uiteraard zijn er meer manieren om een plat dak te isoleren. A12 Dakwerken maakt onder meer gebruik van enertherm-alu, enertherm-mg, en de varianten BGF, ALU en MG. BGF is een isolatiepaneel van hardschuim zonder CFK’s, HCFK’s en HFK’s en bevat een basis van PIR hardschuim. De panelen zijn aan weerskanten bekleed met gebitumineerd glasvlies. De panelen worden vaak gecombineerd met of koud gelijmde of gevlamlaste roofing. Enertherm ALU is universeel te gebruiken voor zowel platte als meer hellende daken en kan gebruikt worden voor muren, zolders en vloeren. Dit paneel is uitgerust gasdichte aluminiumfolie ook weer aan beide zijdes. ALU kent een hogere R-waarde en is prima te gebruiken met een bitumen onderlaag en kunststof dakbedekkingen die mechanisch bevestigd zijn. Enertherm MG is een isolatieplaat van PIR met een hardere kern en aan beide kanten uitgerust met een geperforeerd gecoat glasvlies. MG kan benut worden voor het isoleren van een plat dak gecombineerd met kunststof dakbedekkingen. 

A12 Dakwerken heeft de oplossing voor plat dak isolatie, toegepast op de specifieke kenmerken van een dak.